De Hemdykloop is dit jaar in combinatie met de Hemdykrintocht, hierdoor kan iedereen profiteren van elkaars voorzieningen en gezelligheid.

 

De loop over 10 en 16,1 kilometer bestaat uit nagenoeg 2 geheel nieuwe route’s en wordt georganiseerd door loopgroep de Joksels.

 

De 10 kilometer loop start in Blauwhuis en gaat dan naar Greonterp, door de Ryp, naar Syp Zet, over het Brekkenpaad, dan over de Westerskatting. Aan het einde van de Westerskatting rechtsaf en +/- 750 meter richting Abbega om daarna linksaf te gaan en uiteindelijk op de Feytebuorren uit te komen. Vanaf daar over de Kat en weer terug naar Blauwhuis.

 

De 20 kilometer loop start van zelfsprekend ook in Blauwhuis en gaat dan ook naar Greonterp, door de Ryp, naar Syp Zet, over het Brekkenpaad. Dan door Oudega en buiten Oudega linksaf het fietspad langs het spoor volgend. Bij Draaisterhuizen twee maal links om de weg terug naar Blauwhuis in te zetten. Dit gaat over de Pikedyk, door Pikesyl, over de Hissedyk, door Westhem en over de Kat.

 

De inschrijving en verdere informatie is te vinden op de site van de Joksels.

gallery/____impro-1-onewebmedia-hardlooproute_10km
gallery/____impro-1-onewebmedia-hardlooproute_16km